2023 En İyi Yarış Oyunları
#1 Gran Turismo Sport
Gran Turismo serisi, Sony PlayStation konsol serisine özel popüler bir yarış simülasyon oyunu oldu. Her bölüm, bir dizi ayrıntılı araç, parkur ve çarpıcı arka planlarla konsolun gücünü gerçekten açığa çıkarmakta. Serinin en son oyunlarından biri Gran Turismo Sport ve yaratıcı Kazunori Yamauchi, bunun Gran Turismo video oyunlarının yepyeni bir çağının ilk bölümü olduğunu belirtti. Bu oyunda bir hikaye, spor modu ve bir arcade modu içeren üç ana oyun modu bulunmakta.
Oyuncular, Gran Turismo Sport ile tıpkı serinin önceki bölümlerinde olduğu gibi hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak yarışabilirken, dinamik hava ve gündüz-gece döngüsünden yoksun olacak. Bu oyunda Gran Turismo serisinin en büyük yeni özelliklerinden biri, bir VR seçeneğinin olmasıydı. Oyuncular, VR başlığını tercih edip VR Tur modundan geçerlerse daha da sürükleyici bir oyun deneyimi elde edebilirler. VR başlığınız varsa kesinlikle daha simüle edilmiş bir deneyim yaşatmakta. Ancak, tamamen isteğe bağlı, bu nedenle PSVR’a sahip değilseniz yine de oyunun tüm deneyiminden faydalanabilmektesiniz.
#2 Nascar Heat 4
Nascar’ın güçlü bir takipçi kitlesi bulunmakta ve mevcut en son oyun, seri açısından Nascar Heat 5. Bununla birlikte, Nascar Heat 4, pek çok hayran için en son oyunun dışında kalıyor. Bu, güçlü odaklı bir simülasyon oyunu ve tüm ince ayar ve diğer ayar seçeneklerini kullanışsız bulabilecek yeni başlayanlar için biraz fazla olabilir. Oyun, biri sadece sürücü olarak kontrolü ele alabileceğiniz ve diğeri takımınızı oluşturmanıza erişim sağlayan iki kariyer tarzı mod sunmakta. İkincisi, personel işe alma, tesisinizin iyileştirmeler yapmasını sağlama, sponsorluk anlaşmaları toplama ve mali durumunuzu kontrol etme gibi zorlukları da beraberinde getirmekte.
Neyse ki, ilerlemek için her seriyi arka arkaya tamamlamak zorunda kalmak yerine istediğiniz herhangi bir seriden başlama seçeneği var. Dolayısıyla, doğrudan Xfinity Serisine atlamayı tercih ederseniz, bunun için önünüzde bir engel bulunmamakta. Bu arada, daha önce de bahsettiğim gibi, aracınız için oldukça kapsamlı bir ayar seçimi var ve her kurs aracınız için yeni bir ayar gerektirecek. Oyuncular, lastikler, yaylar, şoklar gibi kategorilerden ağırlığa kadar araçlarının çeşitli yönlerini değiştirebilmekte.
Bu, sürüş simülasyonu deneyiminize sizin için biraz daha gerçekçilik verecek ancak yine seride yeni olanlar veya her kararın sahip olduğu etkilerin ardında çok fazla bilgiye sahip olmayanlar, her yarış için ayarlama yapmakta biraz zorlanabilirler. Tüm söylenenlerle birlikte, yarışlarınız sırasında biraz daha fazla görev istiyorsanız, oyunda uygulanan çeşitli zorluklar da var. Bu zorluklar, halihazırda büyük bir liderliğe sahip bir araba ile bir yarışa başlamak gibi oldukça değişik mücadeleler de sunmakta.
#3 F1 2020
F1’in oyun serileri her zaman oldukça harika simülasyon tarzı yarışlar sunar ancak F1 2020 işleri yeni bir seviyeye taşımış durumda. F1 sporu hayranlarına bazı inanılmaz parkurlarda yarışıyormuş hissi verecek pek çok gerçekçilik olduğunu göreceksiniz.
Bununla birlikte, oyunun parladığı yer sadece sürüş simülasyonu değil, aynı zamanda bir kariyer modunun da bulunması. Oyuncular sadece bir organizasyonun sürücüsü değil, aynı zamanda bir organizasyonun da sahibi olabilmekte. Bir ekip oluşturacak ve çeşitli personeli işe almaya başlayacaksınız. Burada önemli olan sadece aracınızda ince ayar yapmakla değil, organizasyonunuzu geliştirmekle ilgili.
Bu, diğer ikonik takımlarla rekabet edebilmenizi sağlamak için kârınıza göz kulak olmak ve bu sponsorluk anlaşmalarını kazanmak anlamına gelmekte. Ancak, seriye yeni katılıyorsanız ve bu oyunun üstesinden gelmeniz için biraz fazla olacağını düşünüyorsanız, yol boyunca size yardımcı olacak bazı destek modları var. Bunun yanı sıra, yakıt yardımı, DRS, frenleme ve sürüş yeterliliği gibi daha geleneksel destek ayarlarına kadar farklı yönleri olan epeyce yardım seçeneği var. Oyun seçimi tamamen size bırakmakta.
#4 Project Cars 2
Project Cars serisinin üç sağlam oyunu var ancak en son oyun olan Project Cars 3 ile serinin bir önceki yapımı olan Project Cars 2 arasında bazı tartışmalar olabilir. Bu son oyun, oyunculara daha arcade tarzı bir his verme eğiliminde. Biz bu liste için Project Cars 2’yi seçtik. Bu oyunun birkaç yıl önce çıkmış olması, bugün oynanamaz durumda olduğu anlamına gelmez. Bu oyun, bir ton farklı araç ve dünyanın dört bir yanından çok çeşitli yarış pistleri içeriyor. Dinamik hava durumu seçenekleri sayesinde bu kursların nasıl davrandığını biraz değiştirebileceğinizi belirtmekte fayda var.
İster sakin güneşli bir sabah, ister gece yarışı isteyin, ister şiddetli yağmur ve kar fırtınası benzeri koşullar gibi seçeneklerle biraz kaotik bir ortam yaratın, oyun sizi hayal gücünüz ile baş başa bırakmakta. Bu koşullar elbette sürüş deneyimini değiştirecek ve oyunculara daha gerçekçilik tarzı bir yarış oyununun bir adımını daha verecek. Kaputun altında çalışmayı sevenler için, araçlarınız için çeşitli ayar seçimleri yapma seçenekleri de var ancak kaputu açtığınızda ne yapmanız gerektiği konusunda uzman olmasanız bile, oyun size oldukça detaylı rehberler sunmakta.
#5 SnowRunner
SnowRunner, içinde ilerleyeceğiniz çeşitli zorlu arazilere daha çok odaklanan bir sürüş simülasyon oyunudur. Oyuncular aslında çamurlu dağlar olabilecek farklı yollardan karlı bir tundraya gidiyorlar. Bu kurslarda dolaşmak oyunun ana odak noktalarından bazıları olsa da, bir dizi farklı zorluk da var. Bu zorluklar, zor pozisyondaki başka bir aracı almak veya benzini bitmiş sıkışmış bir kamyonu çıkarmak gibi çeşitli mücadelelerden oluşmakta.
Elbette, bu farklı arazilerden geçmek için, aracınızın işe uygun olduğundan emin olmanız gerekir. Bu, aracınızda ince ayar yapılmasını veya egzoz şnorkeli gibi bazı ekstra parçaların eklenmesini gerektirebilir. Dört oyunculu kooperatif oyun seçeneği de sunan bu yapım, bu zorlu yollarda sürüşü biraz daha eğlenceli hale getirebileceğiniz anlamına geliyor.